Sausas oras –

grėsmė Jūsų sveikatai ir komfortui

Sausas oras žalingas sveikatai

Sausas oras gali turėti didelės įtakos jūsų sveikatai ir komfortui. Dėl pernelyg sauso oro namų ar darbo aplinkoje galite pajausti nemalonių simptomų, tokių kaip sausa, perštinti, elastingumą praradusi oda, išsausėjusios gleivinės, nuovargis, mieguistumas, gerklės, akių perštėjimas ar skausmas. Drėgmės ore trūkumas taip pat gali pabloginti astmą ir suaktyvinti alergijos požymių raišką, taip pat padidinti infekcijų riziką. Be to, padidėja statinis elektros krūvis, todėl įsielektrina plaukai, drabužiai, o tai gali kelti nepatogumų ir net kelti pavojų sveikatai.

Šiame įraše plačiau aptarsime sauso oro žalą mūsų sveikatai.

1. SAUSAS ORAS ŽALINGAS ODAI IR GLEIVINEI

Kai oras patalpose yra per sausas galime jausti odos tempimą, sudirgimą, pastebėti sausumą ir paraudimą. Be to, dėl sauso oro oda greičiau raukšlėjasi, atsiranda amžinių pigmentinių dėmių ir kitų senėjimo požymių. Toks oras patalpose veikia kaip kempinė ir sutraukia odos drėgmę. Tai ir sukelia sausumą, pleiskanojimą ir paraudimą. Be to, sumažėja natūralus odos riebalinis sluoksnis. Drėgmės trūkumas ore taip pat gali apsunkinti žaizdelių gijimą ir odos atsinaujinimą.

Nepakankama drėgmė ore taip pat gali pakenkti gleivinėms, kurios iškloja nosies kanalus, gerklę ir plaučius. Kai oras yra pernelyg sausas, šios membranos gali išsausėti, todėl padidėja infekcijų rizika. Be to, tai gali apsunkinti kvėpavimą ir sukelti spaudimo jausmą krūtinėje.

Susidūrę su tokiais simptomais neskubėkite pirkti brangių odos priežiūros priemonių ir nerimauti. Daugelį šių problemų galite išspręsti, užtikrindami tinkamą oro drėgmę patalpose.

2. PLAUKAI IR NAGAI

Sausas oras taip pat gali neigiamai paveikti jūsų plaukus ir nagus. Dėl oro drėgmės trūkumo, plaukai gali tapti trapūs ir linkę lūžinėti, taip pat išsausėja ir lūžinėja nagai, skilinėja oda aplink juos.

3. SUPRASTĖJUSI MIEGO KOKYBĖ

Sausa namų aplinka gali turėti įtakos miego kokybei. Dėl išsausėjusios gerklės ir nosies kanalų gali prasidėti kosulys, čiaudulys ir gerklės skausmas, žmogus dažniau prabunda, nutraukdamas miego ciklą. Be to, gali atsirasti knarkimas, kuris neretai trikdo miegą. Miegant sausose patalpose prastėja miego kokybė, laikui bėgant atsiranda miego sutrikimų.

4. EMOCINĖ SVEIKATA

Sausas oras turi įtakos žmogaus emocinei būklei. Tai gali padidinti stresą, nuovargį ir sunkumą susikaupti. Tai taip pat gali sukelti odos sausumą, o tai gali sukelti tolesnį fizinį ir emocinį diskomfortą.

5. SAUSAS ORAS PAVOJINGAS ALERGIŠKIEMS ASMENIMS

Dėl oro sausumo nosies gleivinė išsausėja, o tai gali padidinti uždegimą ir pabloginti alergijos simptomus. Norint sumažinti alergijos simptomus, svarbu, kad oras namuose būtų drėgnas. Tai galima padaryti naudojant drėkintuvą, kuris padės išlaikyti orą patalpose pakankamai drėgną ir sumažins dulkių bei kitų ore esančių dalelių, galinčių sukelti alergiją, kiekį.

6. PERŠALIMO SIMPTOMAI

Dėl drėgmės ore trūkumo gali išsausėti ir sudirgti nosies ir gerklės gleivinė. Tai gali prisidėti prie gripo simptomų, tokių kaip kosulys, gerklės skausmas, nosies užgulimas ir čiaudulys, sunkumo. Sausas oras taip pat gali pabloginti kitus simptomus, tokius kaip karščiavimas, kūno skausmai ir nuovargis. Norint sumažinti sauso oro poveikį ir palengvinti peršalimo simptomus, svarbu, kad oras namuose atitiktų drėgmės reikalavimus.

ORO DRĖKINTUVAS – SAUSO ORO PROBLEMOMS

Sauso oro sukeltas problemas išspręsti padės paprastas ir nebrangus prietaisas – oro drėkintuvas. Pasirinkite Jūsų patalpos plotui tinkamą prietaisą, atitinkantį Jūsų asmeninį skonį ir poreikius. Praturtinkite namus ne tik gaiviu oru, bet ir eterinių aliejų aromatais.

Jei trūksta informacijos, kaip išsirinkti tinkamiausią drėkintuvą, pateikiame 4 naudingus patarimus.

Mūsų el. parduotuvėje rasite įvairių oro drėkintuvų ir difuzorių, rinkinių su eteriniais aliejais. Nemokamas pristatymas ir 2 metų garantija!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

The maximum upload file size: 100 MB. You can upload: image, audio, video, document, spreadsheet, interactive, text, archive, code, other. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop file here

Pirkinių krepšelis
Scroll to Top